Ainekset
1 viipale Leipurimestarin Kaurapellavaleipää
½ dl kaalisalaattia
2 viipaletta (n. 20 g) palvikalkkunaa
1 oksa lehtipersiljaa koristeeksi
Kaalisalaatti
2 dl ohueksi viipaloitua kaalia ja porkkanaa + 1 rkl viinietikkakastiketta tai noin 1 dl valmista viinietikassa marinoitua kaalisalaattia
1 rkl majoneesia
suolaa ja hunajaa tarvittaessa
Tee näin
Voit valmistaa kaalisalaatin raa’asta kaalista seuraavan ohjeen mukaan:
- Marinoi ensin kaali- ja porkkanaviipaleita viinietikkakastikkeessa noin tunti.
- Mehusta kaali puristelemalla se käsin tiiviiksi ja sekoita kastike sen joukkoon. Näin nopeutat marinointia.
- Marinoinnin jälkeen purista kaalista mahdollisimman paljon nestettä lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
- Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.
Vaihtoehtoisesti käytä valmista kaalisalaattia:
- Valuta mahdollisimman paljon nestettä kaalista lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
- Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.