Leipurimestarin Kaurapellavaleipä palvikalkkunalla ja kaalisalaatilla

Leipurimestarin Kaurapellavaleipä palvikalkkunalla ja kaalisalaatilla

Ainekset

1 viipale Leipurimestarin Kaurapellavaleipää

½ dl kaalisalaattia

2 viipaletta (n. 20 g) palvikalkkunaa

1 oksa lehtipersiljaa koristeeksi

Kaalisalaatti

2 dl ohueksi viipaloitua kaalia ja porkkanaa + 1 rkl viinietikkakastiketta tai noin 1 dl valmista viinietikassa marinoitua kaalisalaattia

1 rkl majoneesia

suolaa ja hunajaa tarvittaessa

Tee näin

Voit valmistaa kaalisalaatin raa’asta kaalista seuraavan ohjeen mukaan:

  1. Marinoi ensin kaali- ja porkkanaviipaleita viinietikkakastikkeessa noin tunti.
  2. Mehusta kaali puristelemalla se käsin tiiviiksi ja sekoita kastike sen joukkoon. Näin nopeutat marinointia.
  3. Marinoinnin jälkeen purista kaalista mahdollisimman paljon nestettä lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
  4. Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.

Vaihtoehtoisesti käytä valmista kaalisalaattia:

  1. Valuta mahdollisimman paljon nestettä kaalista lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
  2. Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.