Ainekset
1 viipale Rouheciabattaa ½ dl ”munavoita”
noin 50 g (½ dl) savukalaa, esim. lohta, siikaa tai silakkaa
koristeeksi tilliä, hienonnettua ruohosipulia tai viipaloitua kurkkua
Munavoi
1 kananmuna
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
¼ tl suolaa
(hienonnettua ruohosipulia)
Tee näin
- Leikkaa leivästä viipale ja levitä sen päälle munavoi.
- Riko kalan rakenne sormin tai haarukalla ja levitä se munavoin päälle ja koristele leipä nypityllä tillillä, hienonnetulla ruohosipulilla tai viipaloidulla kurkulla.
Munavoi
- Keitä kananmunaa noin 10 minuuttia, jäähdytä ja kuori se.
- Raasta tai hienonna kananmuna haarukalla ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja suola. Halutessasi voit lisätä munavoin joukkoon ruohosipulia tai tilliä mausteeksi ja väriksi.
- Anna munavoin maustua tunti tai kaksi, tai vaikka yön yli jääkaapissa.