Rouheciabatta savukalalla ja kananmunalla

Rouheciabatta savukalalla ja kananmunalla

Ainekset

1 viipale Rouheciabattaa ½ dl ”munavoita”

noin 50 g (½ dl) savukalaa, esim. lohta, siikaa tai silakkaa

koristeeksi tilliä, hienonnettua ruohosipulia tai viipaloitua kurkkua

Munavoi

1 kananmuna

½ dl maustamatonta tuorejuustoa

¼ tl suolaa

(hienonnettua ruohosipulia)

Tee näin

  1. Leikkaa leivästä viipale ja levitä sen päälle munavoi.
  2. Riko kalan rakenne sormin tai haarukalla ja levitä se munavoin päälle ja koristele leipä nypityllä tillillä, hienonnetulla ruohosipulilla tai viipaloidulla kurkulla.

Munavoi

  1. Keitä kananmunaa noin 10 minuuttia, jäähdytä ja kuori se.
  2. Raasta tai hienonna kananmuna haarukalla ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja suola. Halutessasi voit lisätä munavoin joukkoon ruohosipulia tai tilliä mausteeksi ja väriksi.
  3. Anna munavoin maustua tunti tai kaksi, tai vaikka yön yli jääkaapissa.